jueves, marzo 15, 2007

Caminant.

L´ Illa banyada per l´ Índic, Nova Zelanda, s´ ens obri amb atractives i alternatives propostes que acaben oferint tot un ventall de fenòmens naturals dins un país, avui, encara molt desconegut, però ple de sorpreses... una arrera l´ altra on tots aquells que siguin amants de la natura trobaren un bon carmel com si fossin llaminers. Els de Caminar han dividit el viatge, jornada a jornada, oferint-nos etapes i propostes plenes.
Les marxes senderistes s´ han convertit en tot un eix per a Caminar; per exemple en aquest número ens presenten la Marxa Senderista Escornabueyes que organitza el Club de Senderisme Horcajuelo que en aquesta marxa han trobat l´ activitat més important del calendari anual que consisteix amb 24 quilòmetres realitzats de manera circular des de la localitat d´ Ambel a la província d´ Osca.
Caminar s´ apropa a un sender, aquesta vegada al GR 36 que és com es defineix al sender Ibèric de Soria...ací, seguint les passes dels de Prames, ens “perdem” un poc per aquest sender que passa per molts llocs on les torres de guaita formen part del paisatge físic i estratègic. Aquesta proposta té molta força, però encara més caràcter...sobretot perquè ens mostra totes les cares més desconegudes.
Front a Santander es pot contemplar una de les millors imatges amb un litoral que desprèn una enigmàtica sintonia amb allò més bonic...tot plegat es conegut com la plataforma de La Arnía.
Hi ha regions que tenen recurrents racons com amagats. Es tracta, per exemple, de Sierra Espuña una mena de santuari natural a la regió de Múrcia on la seva repoblació( a partir de 1891) encara es mira , avui, com un referent. Caminar ens ofereix, amés, dues caminades més que tenen a veure amb Múrcia: una del la Vall de Leira a Collado Mangueta i l´ altra és fer la senda de "las Alquerías".
Hem començat a una illa i ens trobem, ara i en aquest punt del trajecte Caminar, a l´ illa La Graciosa, envoltada per aigües de l´ Atlàntic i on el volcà de “las Agujas” és un dels atractius per excel•lència.
I a la fi apleguem a Aínsa que té al nord els majestuosos Pirineus i al sud tot una aplanada superfície on es contempla la terra del Somontano. Aínsa és terra de vall que s´ha convertit amb la capital del Sobrarbe. Anem amb Caminar pels carrers d´aquesta localitat per la plaça major per temples sagrats com l´ Església, la cripta, el castell i el claustre i des d´ on surten caminades plenes de vida ,com per exemple la que ens duu cap a Buil.

No hay comentarios: