martes, marzo 13, 2007

Llibres de gran qualitat.

El relat és un dels gèneres, dins el món particular de la literatura , que més èxit està tenint....però ja fa molts anys que els escriptors practiquen aquest “particular art” ,moltes vegades abans d´ escriure grans i memorables novel•les....però d´ ells em parlarem un altre dia.
Avui ens aproximem a un recopilatori de relats que publica Espasa i que ens apropa als relats argentins de caire fantàstic. Un llibre de primer ordre que conté clàssics com Bioy Casares i Horacio Quiroga, però també hi ha relats més innovadors com Holberg, Marechal. El llibre s´ anomena Antología de relatos fantásticos Argentinos.
Un mestre de la ploma és l´ escriptor de l´ Uruguay, Mario Benedetti que recupera una col-lecció de relats i poemes sota el títol de Buzón de Tiempo...un recopilatori que val tant la pena com Gracias por el fuego y La Tregua.
Anagrama publica un més que interessant llibre de Quim Monzó , es tracta de Ochenta y seis cuentos. Monzó és un dels especialistes, en llengua catalana, a l´ hora d´ escriure contes ficant-se a l´ alçada d´ escriptors com Kafka, Borges y Nabokov.
Si parlem de literatura no ens podem acomiadar sense recomanar dos llibres que parlen sobre literatura....un és de Sandra Petrignani i expressa l´ entorn de les vides de Colette, Youcemar, Virginia Woolf, Alexandra David-Néel, Karen Blixen i Grazia Deledda. El llibre entretingut e intens surt gràcies a Editorial Siruela. Tot això tan interessant s´ anomena La escritora vive aquí..
Una altra modalitat , dins el món de la literatura, és El microrelato. Teoría e Historia on es mostren, sota la ploma de David Lagmanovich, la classificació, història, crítiques i exemples de microrrelats...un gènere dins la literatura que era tot un èxit avantguardista dins dels anys vint.

No hay comentarios: