jueves, marzo 08, 2007

Mirades des de Cossetània.

MIREM A L´HOME QUE MIRA.
Un “bloc” publicat amb paper per Cossetània.
Ramon Alcoberro té un “bloc” que mira al món , a l´ home, a les necessitats i preocupacions, al passat i al futur....tot, pot ser, només per preguntar-se moltes de les coses que ens passen avui....les mirem o no, les escoltem o no, les notem o no, les visquem o no.. Cossetània publica, aquesta vegada, un “bloc” de pensament i filosofia....ens atrevirem a pensar , des de la seva col-lecció Prisma????
El primer any de L’home que mira es recull ara revisat i endreçat en una edició que testimonia els usos d’ Internet en la literatura d’idees a Catalunya i que, a més, fa pensar.
Aquest “bloc” ,tan particular, es troba dins de la web de filosofia www.alcoberro.info, el bloc L’home que mira de Ramon Alcoberro és un dels més seguits en català i provoca autèntiques "fílies" i fòbies al món internàutic. L’home que mira recull les opinions sovint incorrectes d’un home gras, lleig, tímid i escèptic, que mira el món sense acabar de creure-hi i més posat en els llibres que en la vida. Una forma diferent de fer memorialisme, culte i prou escèptic per no acabar de prendre’s seriosament ell mateix —i encara menys l’espectacle de la vida.

Qui és Ramon Alcoberro?

Va néixer a Pals, Baix Empordà, el 1957. És professor d’Ètica a la Universitat de Girona, consultor a la Universitat Oberta i administrador d’una de les planes web de referència en l’àmbit de la filosofia: www.alcoberro.info. Col•labora a l’espai «Grans preguntes, grans respostes» d’El matí de Catalunya Ràdio i manté el bloc filosòfic L’home que mira, el primer any del qual (2004-2005) surt ara publicat en paper.
Paucis notus, paucioribus ignotus, Ramon Alcoberro ha publicat quasi una desena de llibres, des del primer text sobre postmodernitat en català, El desordre cívic (1983), fins a un manual d’ètica aplicada: Ètiques per a un món complex (2004) i ha traduït o editat textos de Voltaire, D’Alembert, Mazzarino, La Rochefoucault, Frederic II de Prússia i Thoreau. Ha editat el volum col•lectiu Ética, economía y empresa (2007) i treballa sobre l’he-rència de les Llums i sobre problemes d’ètica aplicada, especialment en tecnologia, economia i medi ambient. És membre de l’Institut de Tecnoètica i coordina la secció de filosofia de l’Ateneu Barcelonès.

No hay comentarios: