viernes, marzo 02, 2007

PROA AMB LA BONA LITERATURA.

Editorial Proa de llengua catalana té, dins el seu particular armari de publicacions, a grans plomes i a autèntiques e imprescindibles lectures.
Els parlem, per exemple, d ´Els jardins de llum d´ Amin Maalof dins la col•lecció A tot vent és una. Novel•la i conte traduïts del francès - Novel•la i conte històrics que Proa té editat des de l ´Any 1997. Del mateix escriptor és la mítica Lleó l'Africà.. Amin Maalouf que hi és a Proa des de l´any 1995, dins la col-lecció A tot vent.
L´Italià Vincenzo Consolo va escriure El somrís del mariner inconegut una que publica Proa amb la col-lecció Tot vent obra traduïda per Alexis Eudald Solà. Cal recordar que aquesta ploma és una de les fonamentals de la literatura de l´agitat segle XIX. Una obra fabulosa de la literatura universal és Madame Bovary de Gustave Flaubert .
Cada vegada són més els llibres escrits per varios autors, és el cas de Un cop de sort i altres narracions.. . Es tracta dún llibre de relats sota el denominador comú d´estar encapçalats per "Un cop de sort". Aquest llibre va esdevindre el guanyador del premi de narrativa curta Vent de Port.
Per acabar cal parlar d´un dels autors amb més renom darrerament, és Paul Auster i Proa , dins la col-lecció A tot vent publica: Trilogia de Nova York .

No hay comentarios: