martes, marzo 13, 2007

Llibres amb la nostra llengua

Vos aproximarem avui, benvolguts amics, a uns llibres que creiem puguin ser del vostre gust e interès. L´ Esfera des llibres publica un més que interessant llibre des de la ploma investigadora de Xavier Casals. Es tracta de ULTRACATALUNYA ; aquest llibre analitza els diferents moviments dels "ultres" a Catalunya durant els últims quaranta anys. Aquest és un assaig contundent que analitza de forma meticulosa cadascun dels col•lectius afectats o aquells que utilitzen una violència més o menys directa duen a terme verdaderes “campanyes” al davant d´un altre col•lectiu. Aquest doctors en Història per la Universitat de Barcelona fica dins el punt de mira als neonazis que es mouen per Catalunya. Els llibre surt quan sabem que en setembre del 2006 s´afirmava que el setanta per cent dels catalans no volien més estrangers. Llibres més que interessant que reflexa , directament, la realitat social que es viu a Catalunya sota aquest tema que afecta molt més enllà…Aixa que, segurament, ens pot interessar a tots.
Edicions 62 publica AQUELL MÓN IDÍL-LIC . una novel-la de ficció de Carles Decors…..que és molt engrescadora, només l´ argument ja ho és ….després de soterrar al pare el protagonista troba unes cartes que podríem anomenar secretes…allí descobreix que el pare sent molta nostàlgia del passat a Guinea Equatorial.

JRR Tolkien és conegut, molt, per les seves aventures arran del Hobbit i El Senyor dels anells ….però surt ara un llibre des d´Empúries Editorial(dins del Grup 62) anomenat Cartes del Pare Noel; ací veiem les cartes que Tolkien escrivia als seus fills per a Nadal….i, com no podia ser d´ altra manera, es fa passar pel Santa Claus….Sorprenen les contalles de Tolkien versus Noel amb les desventures , plenes de fantasia, amb els animals típics del Pol Nord. No té desperdici ,tant per a gent més jove com per a nosaltres, els que ja tenim uns anys.

No hay comentarios: