sábado, enero 13, 2007

LLIBRES, CICLISME I SERRALADES

UNA ESCAPADA AMB COSSETÀNIA A LES SERRALADES ITÀLIQUES.
Hi ha dos serralades mítiques a la península d´ Itàlia són : els Dolomites i els Alps per aquests dos indrets, molt recordats pels seguidors del ciclisme, ens ficarem d´ escapada amb Cossetània...editorial que publica, ja podeu trobar-ho a les llibreries, Volta a les Dolomites i als Alps italians. Les rutes del Giro de Rafel Vallbona tot des de la ploma de Rafel Vallbona i Llorenç Pros.
En el llibre hi trobarem:Les enormes masses granítiques de les Dolomites, que emergeixen de sobte enmig del bosc, no solament són una serralada d’un perfil geogràfic, paisatgístic i geològic enormement atractiu, sinó que són completament diferents de la tipologia de muntanyes que estem acostumats a veure als Pirineus i, fins i tot, als mitificats Alps, massís del Mont Blanc inclòs. Només això ja és un atractiu per anar-hi; però n’hi ha més.
Sella, Gardena, Marmolada o Pordoi són referents mítics per als amants del ciclisme perquè formen part de la història de les 88 edicions del Giro d’Itàlia, una de les curses per etapes més importants del món amb el Tour de França i la Vuelta a Espanya.
Noms que formen part de la història del ciclisme com Galleti, Binda, Coppi, Bartali, Anquetil, Merckx, Pantani, Bugno, Hinault o Indurain han guanyat a la meta final de Milà i s’han vestit amb la maglia rosa.

Rafel Vallbona És escriptor i periodista. Autor d’una trentena de llibres, amb La comuna de Puigcerdà va obtenir el premi Amat-Piniella de novel•la històrica l’any 2000 i amb La balada de J. K. el Premi Ramon Muntaner de novel•la juvenil 2001. Col•labora a El Mundo i a El Punt, entre altres mitjans de comunicació, i és professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. L’any 2002 publicà De Donostia a Portbou. Les rutes del Tour.

Llorenç Pros ,és informàtic, responsable de comptes d’una empresa informàtica. Practica el ciclisme des del 1992. Des de ben jove ha practicat l’esquí, l’alpinisme i el muntanyisme en general. Es va encarregar el rutòmetre de la travessa i és el rei dels invents pràctics a l’hora de carregar al mínim la bici disposant de les màximes comoditats. Tant en el llibre De Donostia a Portbou. Les rutes del Tour com en el que teniu a les mans, ha elaborat el llibre de ruta.

No hay comentarios: