jueves, marzo 15, 2007

Bona literatura.

Des de la intriga.
La intriga sempre ha sigut un punt de sortida per a la motivació de molts escriptors i escriptores. És un món dins d´un altre món ... i el lector de literatura d´ intriga és un lector molt particular... dels que acaben llegint els llibres, històries e intrigues en tres i no res. Vos fiquem, avui, uns exemples: El crimen de los Monegros de David López que s´ha fet amb el XXII Premi de Jaén. La trama ens conta com un poble de la comarca dels Monegros de l´ Aragó és assassinada , dins dels últims dies de la dictadura de Franco.. El crim amaga molts embolics i s´ amaga arrere una complexa trama. Un molt bon llibre des de Mondatori edicions.
De Bruce Alexander ens aplega Asesinato en Grub Street un llibre que edita Edhasa . Ací el protagonista és John Fielding un llegendari jutge del misteriós Londres del segle XVIII que té la capacitat de reconèixer a més de 3000 delinqüents per la veu, la seva flaire... Fielding investiga els diferents crims que li apleguen al jutjat. En aquesta nova novel-la Asesinato en Grub Street ; el jutge amb el seu ajudant J Proctor(un ex.delinquent) , intenta resoldre l´ assassinat d´un editor, de la seva família i dels seus ajudants. D´ entrada el principal sospitós és un poeta que va discutir amb l´ editor i que, amés, va ésser trobat al lloc del magnicidi.
Les trames d´ intriga psicològica també són un atractiu : Retazos de un bastardo d´ Óscar Nóbregas és un bon exemple. Ací la desaparició d´un pintor i de l´ enigmàtic llenç amb el que treballa és el misteri a resoldre. Misteri envoltat de retalls psicològics que s´ amagen a l´ arrere del llenç. Dins el llibres descobrim l´ estranya personalitat d´un artista surrealista.

2 comentarios:

laricp dijo...

Hola:
Te saludo, te felicito por tu blog y te mando un enlace al mío por si quieres conocer algo más de Granada.

Saludos: Cas_orla

Para ti desde Granada:
http://laricp-desdegranada.blogspot.com/

Tus últimos días en Granada:
http://laricp-casorla.blogspot.com/

Mercé dijo...

El protagonista de RETAZOS DE UN BASTARDO, describe una definición de la felicidad que me encanta:

"Qué es la felicidad... ¿Una chispa de placer? ¿Una luz fugaz en la mente?
Quizás sí, aunque... siempre será algo efímero e inconstante. La felicidad es un dulce estado de ánimo pasajero; pero nunca podrá ser una condición eterna, Si fuéramos en todo momento felices, nunca sabríamos con certeza lo que significa esa palabra; no existiría como tal. Hay que desearla por muchas veces, pero no para siempre. Eso es una utopía absurda.
La felicidad es como las olas que nacen y mueren en la orilla: podemos esperar a que nazca una nueva para hacernos sentir bien; pero no podemos pretender que una única ola quede detenida eternamente sobre el mar. Dejaría de ser una ola espumosa para convertirse en una montaña helada, perdiendo así toda su viveza.
La felicidad es algo por lo que hay que luchar día tras día, sin tregua alguna. Si la felicidad fuese eterna estaría condenada a desaparecer, y yo no quiero que esto suceda, porque quiero ser feliz."