viernes, febrero 02, 2007

AMANT L´ENTORN......

CAMINAR: VIAJES Y SENDERISMO” ENS APROPA DE SORIA A MONT VALIER.

La revista de viatges i sendes ,CAMINAR ,que edita PRAMES ha portat al gener una molt bona iniciativa des de la seva edició que, lògicament, encetava l´ any amb un trajecte que ens portà de Soria i de les seves terres altes a llocs tan emblemàtics com New York, la faixada de Vallín, el congost de Mont-Rebei, la llacuna de Gallocanta , CastroValnera....i Mont Valier. Tot això amb un nou format, sobretot amb la presentació que ens entra per la vista i que , després, podem gaudir encara més.
Soria ,juntament amb Terol, és la província de l´ Estat Espanyol amb més gent que ha fugit de les seves terres per anar a treballar a altres llocs amb més projecció, possibilitats variades...per això a vegades són terres de les que es desconeixen les seves principals arrels i valors. Les terres altes de Soria són terres amb un fort caràcter que es deixa sentir amb les terres, els paisatges, els carrers, els pobles...les seves sendes.
En aquest reportatges gaudirem de la història que emmarca al seu paisatge ,la seva gent, tradicions, costums....veurem la pedra....però, després, ens ficarem dins d´ alguna ruta del GR-86 , en concret viatjant per les Terres Altes i des de Fuentes de Magaña a Diustes....amb successives i suggerents etapes.
A Nova York tots diuen que s´ ha d´ anar almenys una vegada en la vida, però millor si es va havent llegit algun que altre article –reportatge-- com el que ens duu en Javier Romeo en el CAMINAR de Gener , pagarà la pena.
Els feix són uns arbres que, sobretot en tardor, tenen una personalitat aclaparadora...però lluny de la tardor també experimenta aquest fenomen, ja que caminar entre els feix és sempre un plaer. En gener , CAMINAR, ens duu als feix de Vallín , dins la serralada Cantàbrica...on l´ univers i el ventall de colors es molt més que variat i on , a més, comulguen altres ingredients com puguin ser la "caliza" o les aigües fredes dels rius de muntanya.
Els congost que deixen pas a un fil d´ aigua sempre sobten: avui vos presenten el de Mont-Rebei un passeig atrevit e impressionant dins la serralada del Montsec, entre Catalunya i l´ Aragó mitjançant la comarca de la Noguera Ribagorçana.
Després anem de viatge per la llacuna de Gallocanta i els de Caminar no només ho fan per la seva riquesa natural, ecològica...surten , a més, pel Camp de Daroca.
Després ens desplacem cap al nord a Castro Valnera, entre Cantabria i La Rioja, fent escapades per les intricades vessants que, ara mateix, deuen estar ensorrades de neu que ens ofereixen poder passejar sota la soledat.
Mont Valier és la última parada viatgera del nou CAMINAR que ens apropa a la llegenda d´un home amb molta, molta voluntat...o era fe?...el cas és que l´ article és sobresalient des de la ploma d´ en Gorka López. i les rutes es fan pensar en que aquest lloc s´ ha d´ incloure a l´ agenda de la nostra motxilla.
Les noves i detallades incorporacions dels apartats de publicacions ,agenda, novetats Prames .....són un lloc on cal anar per tafanejar i començar a fer llista de llibres, Cds.

No hay comentarios: