jueves, abril 26, 2007

FLOR DEL VIENTO

ÚLTIMES PUBLICACIONS AMB FLOR DEL VIENTO EDITORIAL.


TRES LLIBRES CLAU PER ENTENDRE LA HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA.

La Flor del Viento és una editorial que no trau grans llistats de novetats editorials....però les que trau....donant molt de què parlar. Em crida molt la meva subtil atenció el llibre Los papeles de Tarradellas ...un repàs per la història personal d’un home, important per al seu temps, agafant com eina de treball la correspondència que Tarradellas mantenia amb personalitats com l´Abad de Montserrat, Diego Martínez Barrio, Carles Pi i Sunyer, Adolfo Suárez....un llibre molt important per a entendre la nostra vida política més recent.
Després trobem el llibre: La CNT en la encrucijada que és un llibre de memòries de Luís Andrés Edo. Luís Andrés Edo és un home que surt de l’assemblea de la CNT, concretament de la que es desenvolupa a París. Els resultats d´ aquesta assemblea van funcionar uns 40 anys...Edo repassa la seva vida de polític activista abans i durant el franquisme o durant els primers anys de la transició...en aquest llibre ens enterarem de moltes coses arrere l’escenari.
Ja que estem repassant la història cal mencionar el llibre de Juan Perea Capulino , Los Culpables que recull dins les seves pàgines els records de la guerra civil espanyola en els seus tres anys. Perea va redactar aquesta mena de memòries van ésser redactades pocs mesos després d’acabada la guerra civil i arreplega els fets de la guerra, les analítiques polítiques i militars, la batalla de Terol, la defensa de Madrid i molt especialment l’ofensiva de l´ Ebre.
Perea es va caracteritzar, també, per esdevindre ésser molt crític amb els seus.

No hay comentarios: