jueves, abril 05, 2007

Terol un lloc encara per descobrir.

UN PASSEIG PER TEROL AMB VERDE TERUEL.

Ja em presentat en aquesta columna a la revista Ver de Teruel. Bé en aquest temps ens aplega amb molta força. Destacarem alguns temes que es troben amb forma de reportatge.
Per exemple s´ ens parla de Linares de Mora un poble petit, però amb un caràcter descomunal…amb la seva blancor que fa que el poble ressalti des de lluny ; amb el seu interior que batega altres temps i pedra ;amb les restes del seu castell ; les seves fonts que, sota el seu soroll, relaxen els sentits. Linares de Mora té un carrer, el Temprado, que és un exemple que perdura des d´aquesta vila sota l´emprenta dels templaris.; no ens podem perdre si anem a aquest poble la visita al Pi Escobón i al seu entorn. Después des d´aquesta vila surten, i passen, moltes excursions i caminades que ens faran gaudir d´un entorn natural més que idíl•lic.
Trobem en aquest número de Ver de Teruel un reportatge que ens apropa als Geoparks.
Amb els pedals ens desplacem per a practicar BTT a un racó del món on ens retrobem amb llocs com: Peñarroya de Tastavins. Beceite, Fredes….on es visiten terres del Matarranya, Terra Alta, Alt Maestrat….i ,per tant, tres províncies de tres regions: Teruel, Tarragona i Castelló. El reportatge val molt la pena des de totes les mirades. És un recorregut, en forma de narració i de fotografia, seguint les bicicletes dels nostres dos protagonistes…una aventura que ens anima a viure aquelles terres des de la bicicleta o les caminades
Hem anat molt per aquests camins i ens trobem, sovint, amb els “peirons”. Ver de Teruel ens explica què són , quin significant tenen….per què van sorgir…Tot això ho fem des de els peirons del Jiloca.
Aquesta redacció viatja , també, al Museu del Joguet d´Albarracín i al Drama de la Cruz, una escenificació religiosa que es dona a Alcorisa .

No hay comentarios: