sábado, abril 14, 2007

PLOMA SENSIBLE.

Francesca Aliern ja és una escriptora consagrada de les postres terres i de la nostra llengua. Ens aplega ara, gràcies a Cossetània, el seu darrer llibre: Camins. Un llibre que enllaça , sota el pas del temps, amb Sabó moll i que ens parla dels anys 60 quan aquestes terres, com d´ altres, van sofrir molts canvis socials i també econòmics que van caracteritzar aquella part de la postguerra… de totes formes sempre ha estat la impressió que aquest període arrere el drama de la guerra no acabava mai. El cas és que Aliern s´ inspira de manera especial amb aquest llarg període. Com Francesca Aliern vol significar aquelles dècades van significar tota una revolució…sobretot quan aquesta esclatava de manera significativa davant dels joves de pobles endinsats a la ribera de la part baixa de l´Ebre. Francesca és d´allí i ens transporta, darrere la tinta, a un temps que és precís que mai oblidem.
Camins és la història d´ aquella mena de revolució que va manar a no pocs a fer camí amb la maleta ben atapeïda de coses. Cercaven un futur millor, més assossegat, més planer.
Aliern ha tornat a aconseguir que ens emocionem amb les seves lletres… que ens endinsem en un món imaginari que ens transportarà al ferm món reial d´ aquells anys interminables. El seu estil segueix sent ferm, reflexant el realisme, desprenent la curiositat per allò que hi ha a l´ altra banda del camí ...
“De retorn a Barcelona, el Paco i el Rafel iniciaven la seva nova aventura. Es van deixar aconsellar per un taxista a l´ hora de cercar una pensió on hostatjar-se. Un pis gran al barri de Sants, que regentava una dona de mitjana edat i sa germana, una mica més jove que ella. Les seves cares eren hermètiques, de pocs amics. Les dos lluïen una permanent que els cargolava els cabells amb excés”.

“El comiat entre el Rafel i la Maria va ser fred. Es van bescanviar poques paraules i ni una sola mirada als ulls. Ell va sortir del pas com va poder, engolint-se la veritat, setint com la vergonya el corroïa per dins. Era una sensació que mai no havia experimentat, però que no hauria volgut conèixer, perquè feia mal i, a la vegada, interiorment li deixava un buit, una fredor i un fàstic difícils de suportar”.

1 comentario:

Anónimo dijo...

perceptive caper pendants [url=http://www.blingforfun.com]hip jump jewelry[/url],[url=http://www.blingforfun.com/pendants/cat_9.html]hip skip pendants[/url],informed short trip watches,[url=http://blingforfun.com/belts/cat_18.html]bling bling[/url] ,hep come,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]hip caper chains[/url],cool take a short trip bling,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]iced alibi chains[/url],[url=http://www.blingforfun.com/chains/cat_7.html]wholesale chains[/url]
hip jump jewelry